Γιατί να επενδύσω σε χειροποίητο πλεκτό και όχι του εμπορίου;






Το κρύο έπιασε απότομα , καλωσορίζουμε το χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες και επιτέλους ήρθε η ώρα να φορέσουμε τα αγαπημένα μας αξεσουάρ της σεζόν. Σκουφάκια , γαντάκια , χουχουλιάρικα, κασκολάκια έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή και μείς ήδη αρχίσαμε να τα φοράμε. Σίγουρα όμως δε θα παραμείνουμε με τα περσινά γιατί ως γυναίκες είμαστε υπερκαταναλωτικές και σίγουρα θα δούμε κάτι να μας αρέσει και να πούμε πως δε το χούμε οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία να επενδύσουμε σε κάτι καινούργιο.
Οι περισσότερες όμως μπαίνουμε στο δίλλημα και αναρωτιόμαστε τι να αγοράσω ένα πλεκτό του εμπορίου ή χειροποίητο; Ποιες είναι άραγε οι διαφορές τους; Αξίζουν τα χρήματα να επενδύσω σε κάτι χειροποίητο;

Τα αξεσουάρ που βρίσκουμε στο εμπόριο σίγουρα είναι μια καλή και οικονομική λύση αλλά διαφέρει πολύ σε ποιότητα και ανθεκτικότητα. Τα περισσότερα μετά από κάποιες χρήσεις αρχίζουν να κομπιάζουν και να αλλοιώνεται το χρώμα. Αυτό σημαίνει πως γρήγορα θα ξαναγοράζεται κάποιο άλλο που μπορεί να στοιχήσει τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα.
Αντίθετα κάτι που είναι χειροποίητο σίγουρα είναι ακριβότερο αλλά είναι ένα μοναδικό κομμάτι ποτέ δεν είναι ίδιο γι’ αυτό και λέγεται χειροποίητο. Η κάθε κοπέλα που εργάζεται να το πλέξει χρειάζεται γνώσεις ,φαντασία και αγάπη γι’ αυτό ενώ του εμπορίου είναι όλα τυποποιημένα. Είναι πολύ ποιο ζεστά, μαλακά και χουχουλιάρικα. Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά θα δείτε πως δε θα έχει καμία άλλη ίδιο με εσάς.. είναι ακριβότερο αλλά σίγουρα θα είναι πολύ περισσότερο ανθεκτικό και διαχρονικό.

Σίγουρα σε κάθε σπίτι θα υπάρχει κάτι που θα είχε πλέξει μια γιαγιά , από κει και μόνο καταλαβαίνεται ότι αξίζει η επένδυση.

Βρήκα για σας τα ποιο ξεχωριστά χειροποίητα πλεκτά αξεσουάρ του φετινού χειμώνα! 
H Scarf&Cap φτιαχνει για σας τα ποιο ξεχωριστά χειμωνιάτικα αξeσουάρ επισκέψου τη σελίδα και ανακάλυψέ τα!

Ευχαριστώ πολύ τον φωτογράφο Χρήστο Λαρισσαίο για το φωτογραφικό υλικό.

Καλό Χειμώνα σε όλες!!


Για να ενημερώνεστε συνεχώς για τα νέα μου άρθα και να είστε πάντα στη μόδα!
Κάντε like στη σελίδα μου στο facebook  https://www.facebook.com/marygkimage/
Follow my instagram  https://www.instagram.com/marygk.blogspot.gr_/?hl=el

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τουρμπάνι: Το ποιο μοδάτο αξεσουάρ του χειμώνα

Αγαπημένα γουράκια

Coco chanel και η ιστορία του little black dress